Zamknij

Smak pełni lata: tosty z miodem, serem i jeżynami

13:26, 07.08.2018 Magdalena Brzęczek, art. promocyjny
Skomentuj

Już niebawem na krzewach dojrzeją pierwsze jeżyny. Smakowitych sposobów na wykorzystanie tych słodkich i cierpkich zarazem owoców jest wiele. A co gdyby połączyć je z wytrawnymi tostami? Zapiekane kromki z serem przepełnią się smakiem pełni lata, jeśli w formie ich uzupełniania podamy kilka soczystych owoców jeżyny.

Oto przepis na tosty z miodem, serem Podlaskim i jeżynami, który poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Składniki: 6 kromek chleba pszenno-żytniego, 6 plasterków sera Podlaskiego MSM Mońki, 6 łyżeczek miodu, świeże jeżyny, kilka gałązek rozmarynu.

Przygotowanie: kromki chleba przekroić na pół i zapiec na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 200oC. Na gorące tosty położyć po plasterku sera żółtego. Następnie polać miodem i przykryć drugim tostem. Udekorować gałązkami świeżego rozmarynu i jeżynami.

Smacznego!

(Magdalena Brzęczek, art. promocyjny)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%