Pogoda za oknem nie rozpieszcza, tym bardziej warto przypomnieć sobie smaki lata i wykorzystać sezonowe owoce. Koktajle na bazie malin i jeżyn są pyszne i niezwykle proste w przygotowaniu, a na dodatek przywracają wakacyjne wspomnienia.
Koktajl warstwowy z malinami, mango i syropem imbirowym
Składniki (na 1 porcje?):
- maliny 50 g,
- mango 50 g,
- jogurt typu greckiego (np. od OSM Piątnica 200 g),
- syrop imbirowy ok. 2 łyz?ek
Przygotowanie: zmiksowac? maliny i mango na mus. Jogurt wymieszac? z syropem imbirowym. Przelewać warstwami do szklanego naczynia.
Koktajl z jeżyn z powidłami śliwkowymi
Składniki (na 1 porcje?):
- jeżyny 150 g,
- jogurt naturalny (np. od OSM Piątnica 150 g),
- łyżka powideł śliwkowych
Przygotowanie: zblendować jeżyny z jogurtem, na dnie szklanego naczynia ułożyć powidła, zalać koktajlem.
Smacznego!
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz