Przyniosłeś z grzybobrania podgrzybki i kurki? Może więc spróbujesz tego przepisu?
Składniki: 2 łyżki oleju rzepakowego, 1 mała cebula, 300 g świeżych podgrzybków, 100 g świeżych kurek, 200 g serka topionego kremowego MSM Mońki, 500 ml mleka, 1 łyżka ciemnego sosu sojowego, 100 g sera Gouda MSM Mońki, sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny do smaku.
Wykonanie: kurki i podgrzybki oczyścić, pokroić w średnie kawałki i podsmażyć na oleju razem z cebulą pokrojoną w kostkę. Dodać mleko, serek topiony i całość zagotować. Następnie zmiksować i doprawić do smaku sosem sojowym, pieprzami i solą. Przelać do miseczek żaroodpornych, posypać startym na tarce serem żółtym i zapiec od góry w piekarniku. Udekorować listkami natki pietruszki.
Smacznego!
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz