Zamknij

Deser ryżowy z mango na śniadanie

13:39, 13.10.2017 fp
Skomentuj

Gdy nadchodzi jesień mamy ochotę, aby coś innego pojawiło się w naszym porannym menu. Coś, co nas zaskoczy, gdy ponownie zajrzymy do śniadaniowej miseczki. Mamy na to sposób!

Wystarczy chwila, by przypomnieć sobie egzotyczne smaki pożegnanego lata. Deser ryżowy z mango, przygotowany na bazie mleka, skutecznie osłodzi każdy pochmurny poranek. Sprawdzi się także jako szybki deser podany dla naszych pociech czy znajomych w efektownym słoiku.

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy. Spróbujcie koniecznie!

Składniki: ryż - 1 szklanka, mango pokrojone w kostkę - 1 sztuka, cukier trzcinowy - 1 łyżka, mleko (np. mleko ekologiczne od OSM Piątnica) - 600ml, cukier waniliowy - 1 opakowanie.

Wykonanie: zagotuj mleko w garnku z opakowaniem cukru waniliowego i łyżką cukru trzcinowego. Wrzuć ryż i poczekaj, aż wchłonie mleko. Układaj w słoiczku lub misce warstwowo na przemian z kawałkami mango.

Smacznego!

(fp)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%