Zdrowe, sprawdzone i nieskomplikowane śniadanie? To możliwe! Przełam poranną rutynę i postaw na oryginalny przepis. Pożywną propozycją będą apetyczne Pomidory faszerowane serkiem wiejskim. Przygotujesz je szybko, a do tego staną się ozdobą talerza.
Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Czas przygotowania: ok. 15min
Liczba porcji: 5 porcji
Poziom trudności: Łatwy
Składniki:
- dojrzałe pomidory - 5 średnich sztuk
- świeża bazylia - 1 pęczek
- Serek Wiejski lekki od OSM Piątnica 150 g - 2 szt.
- kukurydza konserwowa - ½ puszki
- czosnek - 1 ząbek
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie: pomidory umyć, odciąć kapelusze i wydrążyć miąższ. Do serka wiejskiego dodać posiekaną bazylię, rozdrobniony czosnek, odsączoną z płynu kukurydzę, oraz przyprawy do smaku. Całość wymieszać. Dno pomidorów wypełniać warstwowo: wcześniej przygotowanym serkiem (1 łyżka), posiekanym miąższem pomidorów (bez nadmiaru wody) i ponownie serkiem. Tak przygotowane przykryć kapeluszami.
Smacznego!
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz