Zamknij

Pomidory faszerowane serkiem wiejskim

11:52, 08.02.2018 Dominika Szalek
Skomentuj

Zdrowe, sprawdzone i nieskomplikowane śniadanie? To możliwe! Przełam poranną rutynę i postaw na oryginalny przepis. Pożywną propozycją będą apetyczne Pomidory faszerowane serkiem wiejskim. Przygotujesz je szybko, a do tego staną się ozdobą talerza.  

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Czas przygotowania: ok. 15min
Liczba porcji: 5 porcji
Poziom trudności: Łatwy

Składniki:
-  dojrzałe pomidory - 5 średnich sztuk
- świeża bazylia - 1 pęczek
- Serek Wiejski lekki od OSM Piątnica 150 g - 2 szt.
- kukurydza konserwowa - ½ puszki
- czosnek - 1 ząbek
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie: pomidory umyć, odciąć kapelusze i wydrążyć miąższ. Do serka wiejskiego dodać posiekaną bazylię, rozdrobniony czosnek, odsączoną z płynu kukurydzę, oraz przyprawy do smaku. Całość wymieszać. Dno pomidorów wypełniać warstwowo: wcześniej przygotowanym serkiem (1 łyżka), posiekanym miąższem pomidorów (bez nadmiaru wody) i ponownie serkiem. Tak przygotowane przykryć kapeluszami.

Smacznego!

(Dominika Szalek)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%