24 czerwca na trzy dni do Piły zawitają miłośnicy gotowania "na czterech kółkach".
W dniach 24, 25 i 26 czerwca trwać będzie zlot food trucków, inaugurujący letni sezon gotowania pod chmurką. To prawdziwa gratka dla fanów dobrej kuchni i jedzenia. Na rodzinny piknik zapraszają Futraki.
Kulinarne miasteczko stanie pod VIVO! Piła. Food trucki będą karmić mieszkańców Piły przez trzy dni od 24 do26 czerwca. W piknikowej atmosferze będzie można spróbować dań z co najmniej czterech kontynentów.
Nie zabraknie dań z kuchni orientalnej, bałkańskiej, śródziemnomorskiej, a także królujących na wszystkich eventach - amerykańskich burgerów i belgijskich frytek. Organizatorzy zapewnią także słodkie przekąski, kawę oraz zimne napoje.
Eventy "foodtruckowe" wpisały się na dobre w mapę miejskich wydarzeń na świeżym powietrzu. Oryginalne dania z różnych stron świata, nieoczywiste smaki i nęcące zapachy przyciągają całe rodziny.
Organizatorem zlotu jest organizacja Futraki, która skupia kilkuset właścicieli food trucków, wyselekcjonowanych pod względem jakości.
Wszystkie potrawy przygotowywane są ze świeżych, sezonowych produktów.
Wstęp na wydarzenie jest wolny.
Piątek: 11:00- 21:00
Sobota: 11:00-21:00
Niedziela 11:00-20:00
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz