Zamknij

Bezglutenowe spaghetti z krewetkami

16:27, 04.01.2019 fp Aktualizacja: 16:28, 04.01.2019
Skomentuj

Proste danie pełne smaku i świetnie prezentujące się na talerzu? Takie właśnie jest spaghetti z poniższego przepisu!

Ciekawe dodatki, szybkie przygotowanie i wyśmienity efekt końcowy sprawią, że spaghetti z krewetkami będzie często gościło w menu każdego smakosza. Danie doskonale sprawdzi się w diecie osób unikających glutenu oraz wśród miłośników tradycyjnych potraw.

Składniki dla 3 osób:
15 krewetek
3 łyżki masła
Mała cebula
Ząbek czosnku
8 pomidorków koktajlowych
1 pomidor bez skórki
150 ml wody, bulionu lub białego wina
1 łyżka sosu sojowego
Parmezan do oprószenia
300g makaronu bezglutenowego 3 Pauly spaghetti

Przygotowanie:
Krewetki gotujemy w osolonej wodzie przez ok 3 minuty. Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim posiekaną drobno cebulkę oraz czosnek. Dodajemy bulion, sos sojowy, pokrojony w kostkę pomidor bez skórki oraz pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, mieszamy i dusimy przez ok 5 minut. Dodajemy krewetki i dusimy jeszcze kilka minut. Makaron bezglutenowy 3 Pauly gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i serwujemy wymieszany z przygotowanym sosem, oprószony parmezanem.

Gotowe! Smacznego!

(fp)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%