Zamknij

Michy pyszności w Gródku Krajeńskim

16:16, 20.08.2016 msz
Skomentuj

Siedem ekip stanęło dzisiaj do III Międzynarodowego Konkursu Gotowania „Dzikie Pola” o Złotą Michę ks. Kajetana Rybackiego.

Konkurs rozegrano na terenie ośrodka wypoczynkowego w Gródku Krajeńskim. Dania oceniało jury w składzie: Bronisława Mazurek, Róża Gondek, Maria Stasińska, Włodzimierz Paprocki  i Tomasz Kubisz.

Trzecie miejsce zajęła ekipa Mirosława Bilickiego (66 pkt.), która przygotowała wędzone węgorze i pstrągi. Drugie miejsce (69 pkt.) przyznano Stowarzyszeniu Miłośników Motocykli „Krajna Motors Team” z Łobżenicy (motocykliści zaserwowali białą kiełbasę). Zwycięzcą tegorocznej edycji konkursu została reprezentacja Grupy Rekonstrukcyjnej Złotów (72 pkt.), która zaproponowała gulasz frontowy, a młodzi członkowie złotowskiej ekipy poczęstowali na deser jabłkiem zapiekanym z borówkami. Triumfatorzy III Międzynarodowego Konkursu Gotowania „Dzikie Pola” o Złotą Michę ks. Kajetana Rybackiego otrzymali główną nagrodę - talon na pieczone prosię, ufundowany przez Stowarzyszenie Formacja Dźwierszno i Spółdzielnię Socjalną „Świt Dobry” z Dźwierszna Małego.

Organizatorem imprezy było Stowarzyszenie Formacja Dźwierszno we współpracy ze Stowarzyszeniem „Nasz Gródek”, sołectwem Dźwierszno, OSP Dźwierszno, Stowarzyszeniem Gminna Rada Kobiet i Gminnym Centrum Kultury w Łobżenicy.

(msz)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%