Siedem ekip stanęło dzisiaj do III Międzynarodowego Konkursu Gotowania „Dzikie Pola” o Złotą Michę ks. Kajetana Rybackiego.
Konkurs rozegrano na terenie ośrodka wypoczynkowego w Gródku Krajeńskim. Dania oceniało jury w składzie: Bronisława Mazurek, Róża Gondek, Maria Stasińska, Włodzimierz Paprocki i Tomasz Kubisz.
Trzecie miejsce zajęła ekipa Mirosława Bilickiego (66 pkt.), która przygotowała wędzone węgorze i pstrągi. Drugie miejsce (69 pkt.) przyznano Stowarzyszeniu Miłośników Motocykli „Krajna Motors Team” z Łobżenicy (motocykliści zaserwowali białą kiełbasę). Zwycięzcą tegorocznej edycji konkursu została reprezentacja Grupy Rekonstrukcyjnej Złotów (72 pkt.), która zaproponowała gulasz frontowy, a młodzi członkowie złotowskiej ekipy poczęstowali na deser jabłkiem zapiekanym z borówkami. Triumfatorzy III Międzynarodowego Konkursu Gotowania „Dzikie Pola” o Złotą Michę ks. Kajetana Rybackiego otrzymali główną nagrodę - talon na pieczone prosię, ufundowany przez Stowarzyszenie Formacja Dźwierszno i Spółdzielnię Socjalną „Świt Dobry” z Dźwierszna Małego.
Organizatorem imprezy było Stowarzyszenie Formacja Dźwierszno we współpracy ze Stowarzyszeniem „Nasz Gródek”, sołectwem Dźwierszno, OSP Dźwierszno, Stowarzyszeniem Gminna Rada Kobiet i Gminnym Centrum Kultury w Łobżenicy.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz