Zamknij
REKLAMA

3-dniowe zakończenie sezonu food trucków w Pile

06:09, 26.09.2019 | fp
REKLAMA
Skomentuj
fot. Futraki

Przed mieszkańcami Piły otwiera się kolejna szansa odwiedzenia w ciągu jednego weekendu, co najmniej czterech smakowych kontynentów. W dniach 27-29 września pod CH Atrium Kasztanowa odbędzie się zlot food trucków, który zakończy tegoroczny sezon streetfoodowy. Food trucki zaoferują przysmaki z różnych stron świata.

27, 28 i 29 września (piątek, sobota, niedziela) parking przy Atrium Kasztanowa w Pile stanie się kulinarnym centrum miasta. Uczestników rodzinnego pikniku karmić będzie kilkanaście food trucków - mobilnych restauracji i kawiarni.

Karmienie na kókach wystartuje z samego rana - o godzinie 10.00 - i potrwa każdego dnia do godziny 20.00.

Każdy z pojazdów serwuje oryginalne potrawy: od burgerów ze wszystkich stron świata, poprzez tybetańskie pierożki, aż po smażone batony i lody molekularne! Oferta zaspokoi najwybredniejsze gusta miłośników jedzenia.

Na wydarzenie zaprasza Atrium Kasztanowa wraz z organizacją "Futraki", która zrzesza właścicieli najlepszych food trucków w całej Polsce i organizuje w zezonie kilkadziesiąt zlotów.

Wszystkie potrawy serwowane z food trucków przygotowywane są ze świeżych, sezonowych produktów. Na ich bazie powstają przepyszne: przystawki, dania główne oraz desery, kawa i napoje.

Zlot odbędzie się przy Alei Powstańców Wielkopolskich 99. Wstęp na wydarzenie jest wolny.

Odwiedzą Was m.in.: Lodandroll - lody tajskie, Burger Byku - amerykańskie burgery, Pan Wurst - niemieckie wursty z frytkami, Le mini lemoniada - lemoniada molekularna, Bydgoskie Złote Paluchy Churros - hiszpańskie churros, Kurcze dobre - kurczaki, frytki w sosie - oryginalne, belgijskie frytki.

(fp)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze
REKLAMA
REKLAMA

komentarz (2)

ankaanka

4 0

Fuuuuuuj 17:13, 26.09.2019

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

olaola

1 0

jakos nie mam odwagi korzystac z tych futroków
jak w Wysokiej zaserwowali mi na półsurowego kurczaka
niby może się zdarzyć 08:43, 05.10.2019

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

REKLAMA
© faktypilskie.pl | Prawa zastrzeżone