Już niebawem na krzewach dojrzeją pierwsze jeżyny. Smakowitych sposobów na wykorzystanie tych słodkich i cierpkich zarazem owoców jest wiele. A co gdyby połączyć je z wytrawnymi tostami? Zapiekane kromki z serem przepełnią się smakiem pełni lata, jeśli w formie ich uzupełniania podamy kilka soczystych owoców jeżyny.
Oto przepis na tosty z miodem, serem Podlaskim i jeżynami, który poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Składniki: 6 kromek chleba pszenno-żytniego, 6 plasterków sera Podlaskiego MSM Mońki, 6 łyżeczek miodu, świeże jeżyny, kilka gałązek rozmarynu.
Przygotowanie: kromki chleba przekroić na pół i zapiec na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 200oC. Na gorące tosty położyć po plasterku sera żółtego. Następnie polać miodem i przykryć drugim tostem. Udekorować gałązkami świeżego rozmarynu i jeżynami.
Smacznego!
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz