4 kwietnia w Zespole Szkół Gastronomicznych w Pile został przeprowadzony Szkolny Konkurs Umiejętności Kulinarnych pod hasłem "Mam smaka na buraka" z udziałem uczniów Branżowej Szkoły I stopnia.
Uczestnicy wykonywali dowolne dania lub napoje zawierające w swoim składzie buraka ćwikłowego, zasługującego na miano "superfoods".
Celem konkursu było uświadomienie młodzieży, że to niepozorne warzywo zawiera mnóstwo drogocennych składników odżywczych, które pozytywnie wpływają na zdrowie, jest poza tym tanie, łatwe w uprawie i powszechnie dostępne.
Podczas trwania konkursu można było degustować przepyszny i zdrowy sok z buraka oraz ciasto buraczane.
Organizatorzy kierują serdeczne podziękowania do sponsorów konkursu: Jakub Klocek - Firma handlowa "Tedi", Restauracja Stolarnia, Grażyna Sobieraj - Centrum BHP i Grapil Home, Monika Morgulec - SDN Spółka zo.o. Jeziorki, Paweł Maluga - Sady Dolina Noteci, Irena Wiśniewska - Restauracja Alibabka, Bowling Rodło Sp. zo.o.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz