Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere to program skierowany do najbardziej utalentowanych uczniów szkół gastronomicznych w Polsce, który został stworzony przez liderów branży kulinarnej. Celem inicjatywy jest profesjonalne wsparcie młodych adeptów sztuki kulinarnej i rozwijanie ich umiejętności na najwyższym poziomie.
Akademia to zarazem niezwykłe możliwości rozwoju. Jej program został podzielony na bloki tematyczne, które znacząco wykraczają poza tradycyjną wiedzę szkolną.
Oliwia będzie miała okazję uczestniczyć zarówno w zajęciach teoretycznych, jak i praktycznych, które pomogą jej w rozwinięciu nie tylko umiejętności kulinarnych, ale także w zdobyciu szerokiej wiedzy o zarządzaniu i organizacji pracy w gastronomii.
W ramach części teoretycznej będzie uczestniczyć w wykładach z technologii żywienia, dietetyki, psychologii, zarządzania kuchnią oraz organizacji eventów gastronomicznych. Program obejmuje także zagadnienia protokołu dyplomatycznego, co pozwoli przyszłym szefom kuchni lepiej rozumieć złożoność branży i wyzwania, jakie niesie ze sobą zarządzanie prestiżowymi restauracjami.
Kluczowym elementem Akademii są warsztaty praktyczne, w których Oliwia będzie mogła doskonalić swoje umiejętności pod okiem znanych szefów kuchni. W ramach programu uczestnicy będą mieli możliwość uczestniczyć w pokazach kulinarnych, pracować w nowoczesnych studiach kulinarnych oraz zdobywać cenne doświadczenie podczas praktyk zawodowych na eventach organizowanych przez Belvedere Catering By Design.
[FOTORELACJA]1604[/FOTORELACJA]
Akademia Mistrzów Smaku przyciąga największe talenty oraz współpracuje z uznanymi autorytetami w branży gastronomicznej. Trenerami programu są m.in. Cristina Catese, Daria Ładocha, Tomasz Łagowski, Kurt Scheller, Katarzyna Bosacka, Adam Chrząstowski, David Gaboriaud, Michał Iwaniuk, Ernest Jagodziński, Paweł Gruba, Jakub Kuroń. To właśnie oni będą dzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem z młodymi adeptami sztuki kulinarnej, w tym z Oliwią.
Program zakończy się w czerwcu 2025 roku uroczystą Galą Finałową, podczas której wszyscy uczestnicy Akademii otrzymają dyplomy ukończenia. Przewidziano także atrakcyjne nagrody dla najlepszych absolwentów, w tym staże w renomowanych restauracjach i cukierniach zarówno w Polsce, jak i w Europie.
- To ogromna szansa na rozwój kariery dla Oliwii, która dzięki swojemu talentowi i zaangażowaniu znalazła się w gronie najlepszych uczniów z całego kraju - podkreśla Jarosław Seweryn, nauczyciel w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Brzostowie, opiekun z ramienia szkoły.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz