Kulinarni technolodzy wykonywali smaczne, proste, a zarazem pięknie wyglądające potrawy pod okiem Pawła Grubicha, absolwenta Zespołu Szkół Gastronomicznych w Pile, zawodowego kucharza, obecnie zastępcy szefa kuchni w pilskiej restauracji „Tatarak”.
- Nasz gość uświadomił młodzieży, że kuchnia włoska to kuchnia bardzo prosta, z małą ilością składników. Jednocześnie jest to kuchnia bardzo zbilansowana i przywiązująca dużą wagę do jakości, a nie ilości składników - mówi Julia Piecyk, nauczyciel przedmiotów zawodowych w ZSG.
Poprzez zajęcia kulinarne Zespół Szkół Gastronomicznych w Pile dołożył małą cegiełkę do propagowania i rozpowszechniania przysmaków z przepysznej, słonecznej Italii.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu faktypilskie.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz