Jako pasjonaci słodkości uczennice klasy II TIŻ w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Wyrzysku, kształcące się w zawodzie Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych, wzięły udział w zajęciach z tworzenia kunsztownych tortów.
Pani Anna Sadowska, mama jednej z uczennic, pasjonatka cukiernictwa, podzieliła się z nami umiejętnością składania i dekorowania tortów masą śmietanową. Poznaliśmy tajniki pieczenia idealnego biszkoptu, który stanowi bazę do niebanalnych dekoracji. To sztuka przygotowywania eleganckich wypieków i ich misternych zdobień.
Podczas spotkania powstała również idealna beza, której wykończeniem były wiśnie z frużeliną. Zafascynowała nas sztuka cukiernicza i zapragnęliśmy rozpocząć swoją przygodę z tą niezwykłą formą tworzenia słodkości i ustaliliśmy już tematy kolejnych szkoleń.
Nie samymi słodyczami człowiek żyje, więc podczas zajęć przyrządziliśmy również wykwintne mini tarty, które idealnie zakończyły niezwykle inspirujący dzień na zajęciach w pracowni gastronomicznej.
Organizator spotkania pani Alina Kwiatkowska oraz uczennice klasy 2 TŻI serdecznie dziękują pani Ani za poświęcony czas i przekazaną wiedzę. Te warsztaty były dla nas wielką inspiracją i motywacją do dalszego rozwoju.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz