Zamknij

Kapłon na słodko i powidła docenione w Długiej Wsi

13:04, 10.08.2021 Aktualizacja: 13:05, 10.08.2021
Skomentuj fot. turek.net.pl fot. turek.net.pl

Na XX edycji konkursu wojewódzkiego "Nasze kulinarne dziedzictwo - smaki regionów" w Długiej Wsi (gm. Dobra) Stowarzyszenie Tradycja i Regionalność ze Skrzatusza zajęło pierwsze miejsce oraz otrzymało nominację do Perły 2021.

Nagrodzone danie to kapłon (czyli młody, specjalnie utuczony kogut), pieczony na słodko w szafranie (podpowiadamy, że kapłon to

Nagrodę główną w podkategorii "Przetwory owocowe" w zdobyło KGW "Włościanki" z Białośliwia za domowe powidła.

(fp)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%