W ramach Ogólnopolskiego Tygodnia Kariery uczniowie klasy drugiej Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Wyrzysku w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych wzięli udział w wycieczce przedmiotowej do restauracji "Cieszymir" w Rudzie.
Celem wycieczki było zapoznanie się uczniów z funkcjonowaniem urządzeń stanowiących wyposażenie techniczne zakładu gastronomicznego. Młodzież zobaczyła, jak działają m.in. kotleciarka, płukaczko-obieraczka do warzyw czy taboret grzewczy. Szef kuchni pan Piotr pokazał nam wszystkie działy zaplecza kuchennego oraz salę obsługi gości, a także część hotelową obiektu. Zostaliśmy poczęstowani pyszną herbatą i kawą. Spędziliśmy miło czas, jednocześnie ucząc się zawodu od strony praktycznej.
Organizator wycieczki Alina Kwiatkowska dziękuje panu Rafałowi Maławy - właścicielowi restauracji i hotelu "Cieszymir" oraz panu Piotrowi - szefowi kuchni, za poświęcony czas i wiedzę przekazaną uczniom.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu faktypilskie.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz