W ramach Ogólnopolskiego Tygodnia Kariery uczniowie klasy drugiej Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Wyrzysku w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych wzięli udział w wycieczce przedmiotowej do restauracji "Cieszymir" w Rudzie.
Celem wycieczki było zapoznanie się uczniów z funkcjonowaniem urządzeń stanowiących wyposażenie techniczne zakładu gastronomicznego. Młodzież zobaczyła, jak działają m.in. kotleciarka, płukaczko-obieraczka do warzyw czy taboret grzewczy. Szef kuchni pan Piotr pokazał nam wszystkie działy zaplecza kuchennego oraz salę obsługi gości, a także część hotelową obiektu. Zostaliśmy poczęstowani pyszną herbatą i kawą. Spędziliśmy miło czas, jednocześnie ucząc się zawodu od strony praktycznej.
Organizator wycieczki Alina Kwiatkowska dziękuje panu Rafałowi Maławy - właścicielowi restauracji i hotelu "Cieszymir" oraz panu Piotrowi - szefowi kuchni, za poświęcony czas i wiedzę przekazaną uczniom.
Nowa umowa na czołgi K2 coraz bliżej. "Wzmocnić polski
z zawodu lekarz,obrońca życia od poczęcia wziął sobie resort d.s.zabijania 🤣
Kosiniak Kamasz
13:25, 2025-07-05
Witajcie w świecie "dziadersów"
Antoni z Łobżenicy ma w dupie poprawność polityczną a jego kumpel Mariusz z Białośliwia ma w dupie owsiki.
o zawartości dup
11:52, 2025-07-05
Przeciętny Polak zużywa 23 torby foliowe rocznie
Co z technologią przerobu plastików na paliwo, opracowaną w naukowym środowisku Małopolski?
pytanko
11:35, 2025-07-05
Samorządowcy, nie tylko z PSL, popierają zniesienie...
z peezelu najbardziej zainteresowani zabetonowaniem sceny politycznej,za stołki kolaborowaliby z samym Hitlerem 😡😠
pieczeniarze
11:03, 2025-07-05
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz