W ramach Ogólnopolskiego Tygodnia Kariery uczniowie klasy drugiej Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Wyrzysku w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych wzięli udział w wycieczce przedmiotowej do restauracji "Cieszymir" w Rudzie.
Celem wycieczki było zapoznanie się uczniów z funkcjonowaniem urządzeń stanowiących wyposażenie techniczne zakładu gastronomicznego. Młodzież zobaczyła, jak działają m.in. kotleciarka, płukaczko-obieraczka do warzyw czy taboret grzewczy. Szef kuchni pan Piotr pokazał nam wszystkie działy zaplecza kuchennego oraz salę obsługi gości, a także część hotelową obiektu. Zostaliśmy poczęstowani pyszną herbatą i kawą. Spędziliśmy miło czas, jednocześnie ucząc się zawodu od strony praktycznej.

Organizator wycieczki Alina Kwiatkowska dziękuje panu Rafałowi Maławy - właścicielowi restauracji i hotelu "Cieszymir" oraz panu Piotrowi - szefowi kuchni, za poświęcony czas i wiedzę przekazaną uczniom.
Mikołajki w Ratajach
Super
♥️
08:07, 2025-12-14
Powstało Centrum pod charyzmatycznym patronatem
Polacy, to bez zgryźliwości ani rusz
My
20:27, 2025-12-13
Wiedziały gały co brały, czyli sam tego chciałeś...
opieram swojej opinii na cudzej tzn.pana redaktora opini
Nie
16:41, 2025-12-13
Rozbudowa DW 190. 45% zaawansowania prac
PiS drogi buduje, PO rujnuje.
♥️
15:50, 2025-12-13
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz