Zamknij

Wycieczka przedmiotowa do "Cieszymira"

08:00, 11.11.2019 Alina Kwiatkowska
Skomentuj fot. CKZiU Wyrzysk fot. CKZiU Wyrzysk
reo

W ramach Ogólnopolskiego Tygodnia Kariery uczniowie klasy drugiej Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Wyrzysku w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych wzięli udział w wycieczce przedmiotowej do restauracji "Cieszymir" w Rudzie.

Celem wycieczki było zapoznanie się uczniów z funkcjonowaniem urządzeń stanowiących wyposażenie techniczne zakładu gastronomicznego. Młodzież zobaczyła, jak działają m.in. kotleciarka, płukaczko-obieraczka do warzyw czy taboret grzewczy. Szef kuchni pan Piotr pokazał nam wszystkie działy zaplecza kuchennego oraz salę obsługi gości, a także część hotelową obiektu. Zostaliśmy poczęstowani pyszną herbatą i kawą. Spędziliśmy miło czas, jednocześnie ucząc się zawodu od strony praktycznej.

 

Organizator wycieczki Alina Kwiatkowska dziękuje panu Rafałowi Maławy - właścicielowi restauracji i hotelu "Cieszymir" oraz panu Piotrowi - szefowi kuchni, za poświęcony czas i wiedzę przekazaną uczniom.

(Alina Kwiatkowska)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%