Celem zajęć było uświadomienie młodzieży prostoty wykonania potraw włoskich wynikającej z niewielkiej ilości użytych do produkcji składników przy jednoczesnym bardzo dobrym zbilansowaniu; zwrócenie uwagi na jakość, a nie ilość składników użytych do produkcji oraz historię receptur wynikającą z przekazywania ich z pokolenia na pokolenie przez matki i babcie, a nie wielkich, uznanych kucharzy; możliwość łatwego odtworzenia receptury przy niewielkim wysiłku.
- Poprzez kulinarne podróże po świecie, Zespół Szkół Gastronomicznych w Pile chce dołożyć małą cegiełkę do propagowania i rozpowszechniania włoskich przysmaków - mówi Julia Piecyk, nauczyciel przedmiotów zawodowych.
W dniach 19-22 czerwca wszystkie drogi poprowadzą do...
Małe pytanko. Czy to wszystko jest bezpłatne??
Pele
05:49, 2025-06-12
W dniach 19-22 czerwca wszystkie drogi poprowadzą do...
Super👍
♥️
02:52, 2025-06-12
Wpadnijcie do Pobórki. Będzie kulinarna bitwa regionów!
Raz sierpem raz młotem pisowską chołotę!
Lewak
12:35, 2025-06-11
Raport: w maju najbardziej zdrożały owoce - o 13,2 proc
Dzięki PiS żyło się lepiej, a za PO bieda, drożyzna i bandyctwo.
💔
11:57, 2025-06-11
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz