Celem zajęć było uświadomienie młodzieży prostoty wykonania potraw włoskich wynikającej z niewielkiej ilości użytych do produkcji składników przy jednoczesnym bardzo dobrym zbilansowaniu; zwrócenie uwagi na jakość, a nie ilość składników użytych do produkcji oraz historię receptur wynikającą z przekazywania ich z pokolenia na pokolenie przez matki i babcie, a nie wielkich, uznanych kucharzy; możliwość łatwego odtworzenia receptury przy niewielkim wysiłku.
- Poprzez kulinarne podróże po świecie, Zespół Szkół Gastronomicznych w Pile chce dołożyć małą cegiełkę do propagowania i rozpowszechniania włoskich przysmaków - mówi Julia Piecyk, nauczyciel przedmiotów zawodowych.
Miała być likwidacja, będzie podwyżka daniny
Uwierzyliście Tuskowi?! Buaahahahaha
bonusowy
15:21, 2025-10-17
Gdy słowa zamieniają się w groźby…
Mam na ogródku chwasty i pryskałem randapem a nie napalmem. Efekt jest taki, że po randapie chwasty uschły i już nigdy nie wyrosły, po napalmem wyrosły by z powrotem niczym Feniks z popiołów.
Ja
12:00, 2025-10-17
Farma wiatrowa Margonin ma 15 lat
To straszne co zrobiono z pięknem horyzontu tych okolic. Czy nad Margoninem nadal wisi ta kupa żelastwa?
Alicja
11:21, 2025-10-17
Gdy słowa zamieniają się w groźby…
Panie Pośle... Przyganiał kocioł garnkowi. A któż to nawoływał do "dorżnięciu watahy"??? Czyż nie Radosław Sikorski, prominentny polityk Platformy Obywatelskiej? Ośmieli się Pan skrytykować również partyjnego kolegę?
jego mość
09:28, 2025-10-17
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz