Uczestnicy wykonywali dowolne dania lub napoje zawierające w swoim składzie marchewkę, warzywo stanowczo niedoceniane, które powinno stale gościć w naszej diecie. Warzywo będące „pogromcą” wielu dolegliwości.
Celem konkursu było uświadomienie młodzieży, że ta niepozorna roślina zawiera mnóstwo drogocennych składników odżywczych, które pozytywnie wpływają na zdrowie i organizm człowieka. Jest tania, łatwa w uprawie i powszechnie dostępna.
Konkurs przebiegł bardzo sprawnie w wyniku czego powstały ciekawe, kolorowe, a przede wszystkim smaczne potrawy o zaskakujących nazwach:
• „marchewkowy raj”,
• „marchewkowe wzgórze”,
• „marchewkowe fale”,
• „babka a la marchewkowy szał”,
• „bombolki marchewkowe w zielonym pesto”.
Organizatorzy konkursu dziękują sponsorom, którymi byli: Jakub Klocek Firma handlowa „TEDI” Restauracja Stolarnia, Adam Strógarek Palarnia kawy - Coffee Cave w Ujściu, Hotel Gromada w Pile - dyrektor Piotr Sosnowski, Irena Wiśniewska - Restauracja Alibabka.
Karolina11:06, 12.04.2024
🙂 - potrawy wyglądają przepysznie! 11:06, 12.04.2024
Ciekawski11:08, 12.04.2024
Co to są te bombolki?! 11:08, 12.04.2024
Odp:11:15, 12.04.2024
2 0
Bombolki to rodzaj kluseczek. 11:15, 12.04.2024