Uczniowie kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych - Oliwia Wegner i Nikodem Budnik - zakwalifikowali się do finału ogólnopolskiego konkursu kulinarno-cukierniczego Trophée Mille Polska 2025, który odbędzie się 7 listopada w Krakowie podczas międzynarodowych targów HORECA.
To już trzecia edycja polskiej odsłony konkursu, który jest częścią prestiżowego Trophée Mille International organizowanego we francuskim Reims. Celem wydarzenia jest promowanie młodych talentów kulinarnych, rozwijanie pasji oraz umożliwienie uczniom szkół gastronomicznych prezentacji swoich umiejętności na najwyższym poziomie.
W tym roku do finału zakwalifikowało się zaledwie sześć najlepszych drużyn z całej Polski, dlatego awans uczniów z Brzostowa to ogromne wyróżnienie i dowód ich talentu, determinacji oraz profesjonalnego przygotowania.
Finał w Krakowie będzie nie tylko okazją do zdobycia cennych doświadczeń, ale też szansą na reprezentowanie Polski w światowym finale we Francji, który odbędzie się w marcu 2026 roku.
Michał Tuliszewski, dyrektor ZSCKR w Brzostowie, podkreśla, że sukces młodych kucharzy to także zasługa całego środowiska szkolnego: - Jesteśmy dumni, że nasi uczniowie po raz kolejny udowadniają, iż w Brzostowie rodzą się prawdziwe kulinarne talenty. To efekt pracy nauczycieli, wsparcia szkoły i ogromnego zaangażowania młodzieży.
Serdecznie gratulujemy Oliwii i Nikodemowi awansu oraz życzymy powodzenia w wielkim finale!
Ważna decyzja prezydenta. Staż pracy liczony inaczej
Prawdziwi Polacy kochają naszego prezydenta♥️🥰😘
Super
19:03, 2025-10-18
Kasia Smutniak zagra u Mela Gibsona
Kasia jest perełką urody.
Pilanin
18:18, 2025-10-18
Miała być likwidacja, będzie podwyżka daniny
Uwierzyliście Tuskowi?! Buaahahahaha
bonusowy
15:21, 2025-10-17
Gdy słowa zamieniają się w groźby…
Mam na ogródku chwasty i pryskałem randapem a nie napalmem. Efekt jest taki, że po randapie chwasty uschły i już nigdy nie wyrosły, po napalmem wyrosły by z powrotem niczym Feniks z popiołów.
Ja
12:00, 2025-10-17
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz