Valerio Valle, wielokrotnie nagradzany pizzaiolo, zdobył uznanie na międzynarodowych konkursach pizzy we Włoszech i innych krajach. Jest także wyróżniony tytułem Ambasciatore del Gusto (Ambasador Smaku), nadawanym wybranym włoskim kucharzom za promowanie włoskich tradycji kulinarnych na całym świecie. Niedawno mogliśmy go też oglądać w polskiej edycji MasterChef Nastolatki.
Tutti Santi to jedyne miejsce w Polsce, gdzie można skosztować pizzy według jego mistrzowskiej receptury. Bo choć pizza to bardzo popularne danie, gdy powstaje według receptury jednego z najbardziej utytułowanych pizzaiolo na świecie nie ma ona sobie równych.
Podczas swojej wizyty przed otwarciem restauracji w Pile, Valerio Valle wyjaśniał, że pizza w Tutti Santi wytwarzana jest metodą rzemieślniczą, wymagającą dużej cierpliwości i pasji, co przekłada się na jej wyjątkowy smak. Ciasto dojrzewa w precyzyjnie określonych warunkach, przechodząc ponad 300 procesów chemicznych, co sprawia, że serwowana pizza jest lekkostrawna i delikatna.
Oprócz techniki przygotowania ciasta, warto wspomnieć o składnikach używanych w Tutti Santi. Większość z nich sprowadzana jest bezpośrednio z Włoch od wybranych dostawców. Są to między innymi mąka o odpowiedniej zawartości białka, włoska oliwa oraz oryginalne włoskie sery jak Mozzarella di Bufala, Pecorino Romano, Provolone i regionalne wędliny - Prosciutto Crudo, Pancetta, czy Bresaola. Dzięki tym wysokiej jakości produktom, nawet proste połączenia smakowe stają się wyjątkowe.
W menu restauracji znajduje się kilkadziesiąt kompozycji smakowych, zarówno tradycyjnych, jak i bardziej wyrafinowanych. Menu zostało ciekawie podzielone na kilka kategorii, które mogą stanowić interesującą lekcję włoskiej kuchni – od klasycznych pizz, przez pizzę premium z wyszukanymi, regionalnymi składnikami, po pizze bianci bez pomidorowego sosu. Tutti Santi udowadnia, że pizza na bazie idealnie dobranych serów czy sosu z oliwy i przypraw może zachwycić zarówno gości restauracji, jak i jury na Mistrzostwach we Włoszech.
Tutti Santi to miejsce, gdzie można nie tylko dobrze zjeść, ale także spędzić czas w pięknym i klimatycznym otoczeniu. Sercem restauracji jest profesjonalny, włoski piec, w którym płonie prawdziwy ogień, a goście mogą na żywo podziwiać pizzaiolo w trakcie przygotowywania pizzy. Wnętrze restauracji zostało urządzone w industrialnym stylu z gotyckimi elementami, tworząc unikalny charakter miejsca. Aranżacja wnętrza, autorstwa krakowskiego studia projektowego LSD, została nagrodzona prestiżową nagrodą Best Shop Concept na targach Retail
Zarząd Powiatu w Pile z wotum zaufania i absolutorium
jestem upośledzony i mam rente na łeb👍
♥️
15:17, 2025-06-14
Biskupi po obradach. Krytyka ministerstwa i nowa komisj
wstążeczki zalotne przy torbach po mące ! 🤣
ach te
09:18, 2025-06-14
Pilski hejter złożył nam życzenia
W rocznicę pierwszego transportu Polaków do Auschwitz wyrażamy nadzieję, że w końcu uda się utworzyć skansen komuny w Bornem Sulinowie i tam zainstalować wydawnictwo ze wsi Białośliwie ulica 4 Stycznia 72. Krematorium dla zwłok redaktorów można utworzyć w ruinach po pożarze siedziby generała Dubynina.
My ze wsi Białośliwi
08:36, 2025-06-14
Tak biło serce Zacharzyna!
Super👍
♥️
08:35, 2025-06-14
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz