Zamknij

Bosaccy i Głowscy gotowali dla WOŚP w Dolinie Aniołów

09:08, 24.09.2020 Bartosz Mirowski Aktualizacja: 09:10, 24.09.2020
Skomentuj

Wędzony pstrąg, krem z dyni z kozim serem i szarpana gęś w wielkopolskiej pyzie to tylko kilka dań, których w Dolinie Aniołów próbowali zwycięzcy aukcji na rzecz Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Wszystkie dania, przyrządzone przez Katarzynę Bosacką, zostały przygotowane z lokalnych, sezonowych produktów.

Smacznym elementem spotkania było wspólne lepienie czekoladowych pierogów z serowym nadzieniem, z szarą renetą i białą czekoladą. Własnoręcznie ulepiony deser smakował wyśmienicie.

Oprócz przygotowywania i degustacji dań oraz polskich win, był też czas na wspomnienia z czasów, jakie państwo Bosaccy spędzili w Kanadzie, gdzie senator Marcin Bosacki pełnił funkcję ambasadora. Ponadto pan Marcin podzielił się z uczestnikami spotkania szeroką wiedzą na temat win oraz ciekawostkami z zakresu zasad savoir-vivre obowiązujących w różnych państwach i kulturach świata.

Gotowanie z Bosackimi i Głowskimi w Dolinie Aniołów miało odbyć się w marcu, ale pandemia koronawirusa spowodowała, że wiele planowanych przedsięwzięć się nie odbyło. To wydarzenie udało się zrealizować dopiero teraz.

- Od wielu lat staramy się z żoną zaskakiwać nowym projektem w ramach WOŚP. Przypomnę, że można było mnie zatrudnić do pracy na jeden dzień, były też rejsy po Bałtyku, a teraz gotowanie. Co dalej, to zobaczymy, bo wiadomo, jakie mamy czasy. Na pewno ze wspierania Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy nie zrezygnujemy - podsumował wieczór Piotr Głowski, prezydent Piły.

Dzięki wszystkim aukcjom z udziałem prezydenta Głowskiego na koncie WOŚP znalazło się 39.977 złotych.

(Bartosz Mirowski)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%