Nauka w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych odbywa się w nowoczesnych pracowniach gastronomicznych, natomiast w gospodarstwie przyszkolnym, z odpowiednim sprzętem rolniczym, w warsztatach i przy hodowli zwierząt gospodarskich, zdobyć można odpowiednie kwalifikacje do wykonywania zawodu technik rolnik.
Szkoła stwarza możliwości:
• korzystania z bezpłatnego internatu, uczeń jedynie pokrywa koszt całodziennego wyżywienia;
• bezpłatnego kursu na prawo jazdy kategorii T;
• zdobycie dodatkowych uprawnień na kombajn, wózki widłowe, piły spalinowe, opryskiwacze i wiele innych;
• korzystania z dobrze wyposażonych siłowni;
• wymiany międzynarodowej - praktyki zawodowe w Grecji, wymiana polsko-niemiecka;
• udziału w projektach unijnych podnoszących kwalifikacje i kompetencje zawodowe;
• nauki jazdy konnej;
• rozwijania swoich zainteresowań na zajęciach pozalekcyjnych i podczas warsztatów (np. kulinarnych, plastycznych, serowarskich);
• udziału w pokazach, warsztatach, szkoleniach: barmańskich, cukierniczych, z zakresu nowoczesnych metod przygotowywania potraw;
• wyjazdu na spływy kajakowe.
Ponadto każdy uczeń otrzymuje bezpłatnie podręczniki szkolne!
Szczegółowe informacje na temat rekrutacji do klasy I technikum znajdują się na stronie internetowej szkoły, w zakładce "Rekrutacja".
Szkołę znajdziesz na stronie internetowej oraz na facebooku.
Kontakt: e-mail [email protected], tel. 67 287 44 11.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz