Uczniowie klasy I i II technikum żywienia i usług gastronomicznych z Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Wyrzysku mieli doskonałą okazję do poznania tajników sporządzania włoskich potraw, takich jak pizza Margherita, pizza z owocami morza, czy pizza z szynką parmeńską i rukolą.
Każdy miał okazję spróbować nowych smaków czyli ciasta cytrynowego, a także pasty (makaronu) z kalmarami i krewetkami, przygotowanych pod nadzorem szefa restauracji Tawerna w Pile - pani Anny Grzeszczuk.
Dziękujemy serdecznie za wspaniałe przyjęcie i poświęcony czas. Klimat i atmosfera restauracji pana Zenona Hołubowskiego wszystkich nas urzekły!
Ciuchcia zakończyła sezon
Chwała Bogu.
Eulalia
06:40, 2025-09-15
To już 86 lat... Oddali hołd pomordowanym w Zacharzynie
dlaczego się wszędzie pisze hitlerowców nazistów jak to byli przecież niemcy
ja
14:59, 2025-09-14
Wieczór muzyki hebrajskiej w RCK
Żenada w ..uj
free Palestine
12:10, 2025-09-14
W tych miastach nie kupisz alkoholu
W mieście i gminie Kaczory obowiązuje uchwała Rady Gminy z 2018r. w/g której alkohol można pić w domach kultury, straży pożarnej, nad jeziorem, na boiskach i wokół nich. Mogą pić alkohol członkowie wszystkich organizacji publicznych, publicznie i legalnie. Całe szczęście, że nie dotyczy to przedszkoli i żłobków. Brawo władze gminy na czele z burmistrzem.
hb
10:29, 2025-09-14
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz