W konkursie uczestniczyły Oliwia Wegner i Maja Grubich - uczennice Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Michała Drzymały w Brzostowie.
Oliwia i Maja przygotowały jako danie konkursowe pierś z kaczki zapiekaną pod pieczonym jabłkiem, sos z owoców czarnego bzu, pieczony Pantówczok, cebulkę marynowaną i sianko z ziemniaków.
Jury w składzie: Ireneusz Koniuszek - szef kuchni Hotelu Zamek Ryn, Dariusz Baryga - szef kuchni, ekspert kulinarny w programie telewizyjnym „Pytanie na Śniadanie” oraz Wojciech Kaczorowski - założyciel, właściciel i szef kuchni w Karczmie Berta, wyróżniło uczennice z Brzostowa drugim miejscem.
W nagrodę Oliwia i Maja otrzymały symboliczną srebrną patelnię, nagrodę finansową ufundowaną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w wysokości 2500zł oraz nagrody rzeczowe.
Uczennice do konkursu przygotował nauczyciel Jarosław Seweryn.
Konkurs odbył się pod patronatem ministra rolnictwa i rozwoju wsi Czesława Siekierskiego, wojewody warmińsko-mazurskiego Radosława Króla i marszałka województwa warmińsko-mazurskiego Marcina Kuchcińskiego.
le chef01:49, 26.05.2024
gratuluje poczucia humoru :D
TVP (ściek) Info
subtelniaczek.Czy te wszystkie pocieszne scenki i piosenka są jakimiś fałszywkami ?Tak to wasz prezydęt,sami go sobie wybraliście.Na 10 lat !
Styrczula
09:00, 2025-08-02
Ks. Wąsowicz kapelanem prezydenta Nawrockiego
bandzior,ćpun i oszust.Jaki prezydent taki kapelan.
Nawrocki to
08:35, 2025-08-02
Ks. Wąsowicz kapelanem prezydenta Nawrockiego
***** alfonsa i swołocz pisowską.
xd
04:21, 2025-08-02
Wygrał konkurs na dyrektora Delegatury WUW
....a jak wygląda konkurs na dyrektora delegatury UW w Pile?
.
23:37, 2025-08-01