Konkursowe zadanie polegało na przygotowaniu autorskiego dania z dostarczonych składników oraz nakręcenie 2-minutowego filmiku prezentującego uczestnika i jego potrawę.
Złota trójka to: Oliwia Giś, która przygotowała polędwicę wieprzową w aromatycznym sosie kurkowym, gratine ziemniaczano-selerowe i kalarepę na palonym maśle; Zuzanna Boniowska, która zaserwowała krewetki w chrupiącej tempurze, sałatkę z pomidorem i awokado, popcorn z kaszy gryczanej oraz sos mango-jalapeño; Wojciech Grela, który przygotował mini cukinie faszerowane fetą i szpinakiem owinięte białym szparagiem, łososia sauté, koktajlowy sos pomidorowy i szpinak na białym winie.
Za kulinarną koncepcją i precyzją technologiczną drużyny z Gastronomika stoi Paweł Grubich, zastępca szefa kuchni restauracji Tatarak, który wspierał ją swoją wiedzą, doświadczeniem i pasją.
Opiekunem drużyny i przewodniczką po kulinarnych szlakach jest nauczycielka Kamilla Rosa.
Teraz przed uczniami zmagania w Warszawie i smakowita walka o tytuł Mistrzów Smaku!
Finał konkursu 8 września na Stadionie Legii.
xd18:10, 08.08.2025
Kolesiowi z tyłu już chyba rozwolnienie dopadło po tym co upichcił i zjadł.
Uczniowie z Gastronomika powalczą o tytuł Mistrza Smaku
Kolesiowi z tyłu już chyba rozwolnienie dopadło po tym co upichcił i zjadł.
xd
18:10, 2025-08-08
Kolejne inwestycje drogowe na zarządzie powiatu
Dzięki PiS rozwija się Polska♥️
Super
14:50, 2025-08-08
"Krzyżowiec" Bąkiewicz
Trzeba walczyć z najeźdźcami. Krzyżakami, Prusami, Niemcami, jeden ch...
👍
14:47, 2025-08-08
"Krzyżowiec" Bąkiewicz
On ma łeb tylko po to żeby deszcz nie napadał do środka.
666
14:24, 2025-08-08