Jak co roku w okresie zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia w Gastronomiku odbyło się spotkanie Szkolnego Koła Młodego Technologa.
Tematem zajęć były „Potrawy pachnące świętami”.
W szkole zapanował wyjątkowy klimat, a smaczne potrawy kusiły zapachem, wyglądem, a przede wszystkim smakiem.
Uczestnicy mogli również delektować się pysznymi, gorącymi napojami, jak herbatka zimowa, czy mocna, aromatyczna kawa parzona po turecku przez uczestników projektu „Praktyczna edukacja kluczem do sukcesu II, którego celem jest między innymi podnoszenie kompetencji zawodowych”.
Na zajęciach połączono polską tradycje świąteczną z tureckim zamiłowaniem do intensywnych w smaku przypraw.
150 tys. zł dla wąskotorówki od samorządu województwa
Powiat za 2,5 mln remontuje kilkanaście kilometrów dróg powiatowych a Gmina Białośliwie bardzo bogata a 4,3 mln zł remontuje drogę w Pobórce W. która ie wymaga żadnych remontów o długości niecałych 2 km - to jest oszczędność publicznych pieniędzy nowej władzy w Białośliwiu - żenada. A miało być lepiej i oszczędnie!
Swojak
22:33, 2025-06-29
Wakacyjne paragony "grozy"
Według mnie Antoniemu tak zasmakował ten przysmak, że ryło mu się rozciągnęło w pionie.
taśma miernicza
21:42, 2025-06-29
Musimy być czujni. Tak rodził się nazizm…
Minęło osiem lat. Ten niegdyś młody jest już starym trepem komunizmu. Nazizm, to wybryk komunizmu.
go mać!
21:38, 2025-06-29
Wakacyjne paragony "grozy"
Przy dzisiejszej dynamice *%#)!& kroków ze strony szkopów i ruskich w temacie nachodźctwa oczekuję w najbliższym czasie czegoś w rodzaju prowokacji gliwickiej anno domini 1939.
ja
20:19, 2025-06-29
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz